Body &…”the Body”

Πέμπτη 03/10

Σ’ αυτή την ενότητα δίνουμε χώρο στις διάφορες εκφράσεις της σωματικότητας. Προσεγγίζουμε το σώμα τόσο σαν ένα χώρο νοήματος, αναπαραστάσεων και ιδεών όσο και στην σκληρή, αδιαπέραστη και αδιαπραγμάτευτή του υλικότητα. Το σώμα της τελετουργίας και του Ταμπού, το σώμα της απόλαυσης και του πόνου, το σωματικό εγώ και το σώμα ως όριο του εαυτού. γενικά μιλάμε για το σώμα και το…”σώμα”.


14:00-16:00 η Κυρια, η Ελλαδα και το Κολοκυθακι

 “πλήν της τεκούσης μή φιλείν άλλην θέλε…εκτός απο τη μητέρα μη θέλεις να αγαπάς άλλη γυναίκα”(Μένανδρος)

¨γυναίκα θάπτειν κρειττόν έστι ή γαμείν…είναι καλύτερο να θάβεις γναίκα παρά να την παντρεύεσαι”(χαιρήμονας)

¨είμαστε ό,τι τρώμε”(λαϊκή ρήση) Το σώμα θυμάται, το σώμα πονάει, το σώμα δουλεύει

Με αφορμή αυτά (και άλλα) γνωμικά η Μαρίζα Τσάρη στήνει μία performance κουζινικής συμφόρησης.

koloky


17:00-17:30 Ideobics – postmodern aerobics

Η φιλόσοφος Σοφία Ευσταθίου παρουσιάζει για πρώτη φορά μια επαναστατική μέθοδο εκγύμνασης που ενσωματώνει στοιχεία ζωικής ηθολογίας, βιολογίας και ψυχοσωματικής. Μια άσκηση ευζωίας, που θα ισορροπήσει σώμα και νου.

ideo


20:00 – 21:00 Άγγελος κυρίου LIVE

O Άγγελος Κυρίου παρουσιάζει ένα έργο φτιαγμένο ειδικά για τη Μπιενέλα, όπου πραγματεύεται την πολύπλοκη σχέση μεταξύ σώματος, φαγητού και σεξουαλικότητας.

aggelos


Παράλληλα στον Χώρο:

Φαλλόσουπα (Blu Than)

fallosoupa

Ένα οδοιπορικό στα ορεινά χωριά της Κρήτης. Μια ζωή ξεχασμένη, γεμάτη αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις. Εικόνες από τόπους που η μάνες ακόμα πλένουν στο σουπλάνι. Και ο φαλλός περιμένει πάντα ζεστός στο κουζινάκι.
poutsakia


Filetisierung

Μια πειραματική πορνογραφική ταινία για τον διαχωρισμό και την επανένωση. Αυστηρώς ακατάλληλη για χορτοφάγους. [berlin porn film festival, 2012]

filet


Nana’s Specs Appeal 

Το πρόσωπο της Νανας Μουσχουρη αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις στυλιστικού trademark που είδε η ιστορία της μουσικής του 20ου αιώανα. Διερωτώμενοι τί είναι αυτό που θυμούνται περισσότερο απο τη Νάνα αν έπρεπε να διαλέξουν μόνο ένα στοιχείο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα απαντούσαν “nana glasses”, όρος που χρησιμοποιείται ακόμα στη Βρετανία ως αναφορά στα μεγάλα μαύρα κοκάλινα γυαλιά. Για έναν άνθρωπο που έχει πάνω από 200 επίσημες κυκλοφορίες το να είναι τα γυαλιά ο συνδετικός κρίκος μνήμης είναι κάτι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γι΄αυτό το βίντεο επικεντρωθήκαμε στους χριστουγεννιάτικους δίσκους της Νάνας δίνοντάς τους ζωή και βλέποντας τους να πολλαπλασιάζονται και να κάνουν mutate σαν από χριστουγεννιάτικο θαύμα.


Ζαρζαβατική θερεμινική

Τα ΦΥΤΑ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη φύση και τις ιδιαιτερότητές της. Ήδη από το δεύτερό τους κιόλας δίσκο (“φυτα τηγανητά), τα ΦΥΤΑ εισήγαγαν το μουσικό είδος bratmusic ως μία πειραματική διερεύνηση της κουζίνας ως χώρου ηχητικής δημιουργίκότητας. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση παρουσιάζουμε εδώ ένα έργο για θέρεμιν και λαχανικά.

theremin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s