Celebration

Κυριακή 29/09

H εισαγωγή στην εβδομάδα του Φύκου γίνεται με τις ανάλογες συστάσεις. Προαναγγέλοντας όσα θα έρθουν, γιορτάζουμε με την αφέλεια του πρωτάρη. Το πάρτυ διακόπτεται από διάφορες ατυχίες, και γενικά επικρατεί μία χαλαρή ατμόσφαιρα.


Καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας:

Γιορτή κρασιού hosted by Σταφυλάκης

Τα πρώτα δείγματα της καταστροφικής γιορτής που ετοιμάζεται να ξετυλιχτεί στους χώρους του πρώην χρηματιστηρίου. Τα ΦΥΤΑ σας καλούν να δοκιμάσετε μία δεξίωση που τιμωρεί όσους αναμασούν βαρεμένα διάφορα κλισέ και καναπεδάκια. 

γιορτη κρασιου


Φυτολόγιο

Η δουλειά της Αναστασίας Διαβαστή, συνδυάζει ένα λυρικό φορμαλισμό και μια αγάπη για το ασήμαντο, το καθημερινό και το τυχαίο. Στο άνοιγμα της Μπιανέλλας, η Αναστασία θα παρουσιάσει το Φυτολόγιο, ένα performance, στο οποίο θα κατασκευάζει ζωντανά σκάννερ-πορτραίτα με λουλούδια και άλλα αντικείμενα για το κοινό.

still_anasta


20:30-22:00 Τρωκτικά LIVE

Τα Τρωκτικά είναι η πρώτη queer electropop μπάντα που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα. Φέρνοντας μαζί μια (post?-)pop αισθητική και ξεκάθαρα επιθετικό πολιτικό στίχο και έχοντας μια σχέση μίσους και αγάπης με το θέαμα, τα Τρωκτικά μας καλούν σε ένα συμμετοχικό χώρο, ένα cult για τους οπαδούς τους που επίσης ονομάζουν τρωκτικά και γύρω από το πρόσωπο της Παναγίας Αρουραίας επιχειρούν μια μεταμοντέρνα σχέση με το κοινό, στην οποία η λατρεία του ποπ ειδώλου είναι τμήμα μιας συνολικότερης αποδομητικής (κατά)χρησής τους.

tatroktika


Παράλληλα στον Χώρο:

Αιτήσεις για τραγούδι από ΦΥΤΑ

Τα ΦΥΤΑ σας δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα ολόδικό σας τραγούδι. Φτιαγμένα με αγάπη και πάνω απ’ όλα τέχνη τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν την τελευταία μέρα. Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση κι από εδώ.

fyta


Quotedious

Ένα βίντεο που εξερευνά την υπαρξιακή πλευρά της βαρεμάρας. Η ίδια η βαρεμάρα που σύμφωνα με τον Heidegger είναι προαπαιτούμενη κατάσταση για κάθε μορφή ανθρώπινης δημιουργικότητας, γίνεται εδώ έναν κάλεσμα για χτίσιμο νοήματος και ένα στιγμιαίο πάγωμα του ατομικού χωροχρόνου.

quotedious


Krankwelt 

Ένα μουσικό σχήμα που δεν υπήρξε ακριβώς ποτέ, οι Krankwelt διασκευάζουν τη μουσική των Kraftwerk, τοποθετημένοι με κριτική ματιά απέναντι στο μοντερνιστικό πρότζεκτ των Kraftwerk 30-τόσα χρόνια μετά. Τόσο η μετρημένη, φουτουριστική αισθητική, όσο και οι ουτοπικές θεματολογίες των αυθεντικών κομματιών δίνουν εδώ τη θέση τους σε ένα μεταμοντέρνο, υπερφορτωμένο post-collonial kitsch, συνδυασμένο με περιγραφές της καπιταλιστικής νεοφασιστικής δυστοπίας της Ευρώπης και του κόσμου το 2013.

1368654_10152240981529251_95118515_n


George Cottier – Jesus Christ

Ο Βρετανός George Cottier ανήκει σε μια νέα γενιά καταστασιακών (άντι-)κωμικών που χρησιμοποιούν το YouTube ως κύρια πλατφόρμα. Τα video του καταπιάνονται με το Python-ικό παράλογο, όμως η fun διάθεση δίνει συχνά τη θέση της σε μια σχεδόν αδιέξοδη , όμως και σημαντική σε διαλεκτικό επίπεδο, εμμονή. Στο ‘Jesus Christ’ μια πολύ απλή ιδέα αντιπαράθεσης εικόνας και ήχου ισορροπεί συνεχώς μεταξύ μιας συναισθητικής προσήλωσης και μιας βλάσφημης συμβίωσης, με αποτέλεσμα να υπογραμμίζει το εμμονικό camp που βρίσκεται στην ουσία αυτών των παγανιστικών εικόνων.

 george cottier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s